Stucwerk

Mooie strakke wanden en plafonds geven natuurlijk een super mooie uitstraling aan uw bestaande of nieuwbouw woning. Wij adviseren u graag en nemen graag de stucwerkzaamheden op ons. Ons team aan specialisten gaat graag bij u aan het werk.

Mooi glad stucwerk kan een huis geheel afmaken zodat uw muren en plafonds hierna geschilderd of gespoten kunnen worden met latexverf.

Omdat er veel verschillende soorten stucwerk in omloop zijn kunnen wij ons voorstellen dat u niet zo gemakkelijk een keuze kunt maken om de juiste wand of plafondafwerking te kiezen.

Soorten stucwerk

Omdat er zoveel verschillende soorten stucwerk zijn waaronder ook goedkope varianten kunnen wij ons voorstellen dat de juiste keuze maken hierop niet gemakkelijk is.

Spachtelputz: Deze gestructureerde afwerking met een korrel van 0,5 mm tot aan 2 mm is erg hard.Spachtelputz beschadigt niet zo snel maar is erg scherp van structuur. U zou uw arm kunnen bezeren als u er langs zou schaven.

Latex spuiten: Deze gespoten afwerking is met verf behandelt. Het is glad en strak en kan in de kleur die u wilt. Het  latex spuitwerk is wel wat besmettelijker dan spachtelputz.

Spuitwerk: Spuitwerk kan in ieder gewenste korrel grote en kleur. Ook deze afwerking is wat besmettelijker dan spachtelputz
maar zeker niet zo scherp.

Gipsplaten afwerken: Gipsplaten afwerken is in de meeste gevallen glad. Maar ook een sierpleister afwerking zoals spachtelputz is mogelijk. Gipsplaten lenen zich om alle verschillende soorten stuc aan te brengen.

Pleisterwerk: Glad stukadoorswerk genoemd pleisterwerk. Deze laag is glad en kan worden voorzien van een verflaag. Deze oplossing is een populaire keuze omdat het er simpelweg heel strak uitziet.

Wanneer er in de nieuwbouw stucwerk aangebracht moet worden adviseren we altijd om te kiezen voor pleisterwerk. De reden hiervoor is dat er bij eventuele scheurvorming (die reëel is in de nieuwbouw) gemakkelijk hersteld kan worden.

Buiten stucwerk: Kan in alle soorten afwerkingen als deze maar cement gebonden zijn. Dit is vanwege het feit dat het stucwerk of pleisterlaag tegen vocht bestand moet zijn.

Spackspuiten: Spack spuitwerk is een korrel die word aangebracht met de spackspuit. Deze korrel is vrij hard en ongeveer 2 mm dik. Wel is spackspuitwerk gevoelig voor eventuele beschadigingen en is niet zo makkelijk te repareren.

Leemstuc: Dit is een soort stucwerk dat volledig gemaakt is van natuurlijke materialen. De materialen die altijd verwerkt zijn in leemstuc zijn zand, leem en water.

Meer informatie?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord, adviseren en helpen waar nodig.

Lorem Ipsum simply dummy text of free typesetting industry.

Lorem Ipsum simply dummy text of free typesetting industry.

Lorem Ipsum simply dummy text of free typesetting industry.

Lorem Ipsum simply dummy text of free typesetting industry.

Hulp nodig ?

06 48 552 208

Neemt u vrijblijvend contact met ons op.